Det er flere forsikringer som absolutt alle bør ha, men det finnes også en rekke forsikringer på markedet som ikke er nødvendig. Det kommer stadig nye forsikringer, og i jungelen er det ikke alltid like lett å finne frem. Her får du noen tips til hvilke du helt enkelt kan droppe å tegne.

Kjøpsforsikring

Du har sikkert vært borti kjøpsforsikring tidligere, for eksempel når du skal kjøpe elektronikk. Dette er en forsikring som ofte koster litt, men som du får tilbud fra salgspersonalet bak disken. Forsikringen skal dekke skader på produkter og eventuelt gi deg et nytt produkt om det er nødvendig. En slik forsikring kan også vare over en lenger periode, slik som to år. En slik forsikring vil være helt unødvendig om du har en god innbo eller reiseforsikring. Husk også at ved kjøp av gjenstander vil det være en reklamasjonsrett, noen ganger en garanti, og ellers har du rettigheter ved mangler som føle av Norges lover.

Dropp kjøpsforsikring!

Verdisakforsikring

Verdisakforsikringen er gjerne forsikring av dyrere gjenstander i boligen, slik som malerier, skulpturer eller annet av større verdier. Sjekk hva din innboforsikring dekker, og skulle den ikke dekke for slike dyrere gjenstander vil det kunne være greit med en verdisakforsikring. Det kommer altså helt an på hva vilkårene i innboforsikringen din tilsier og om du eier slike dyre eiendeler om du trenger en verdisakforsikring.

Avbestillingsforsikring

Mange reiseforsikringer tilbyr en avbestillingsforsikring når du bestiller reisen. Dersom du er frisk og rask er det ikke noe som tilsier at du kommer til å avbestille, og du trenger dermed ikke en slik forsikring. Om du på den andre siden har problemer med helsen eller kan risikere å avbestille av andre årsaker kan en slik være grei å ha. Når det er sagt så får du gjerne med avbestillingsforsikring gjennom kredittkort med reiseforsikring. Ved å bruke dette kortet til å bestille reisen, trenger du ikke kjøpe avbestillingsforsikring i tillegg

Dyreforsikringer

Dette er en forsikring med delte meninger, for noen mener det er absolutt helt nødvendig, mens andre mener du helt fint kan droppe den. Her kommer det også mye an på hva slags dyreforsikring du ser på, for det finnes en haug. Noen velger å droppe dyreforsikring de første årene og heller bare følge opp med vaksiner og ellers stell av dyret. Så lenge du har økonomi til å sikre dyret om noe skjer er jo dette like greit. Andre ønsker å forsikre dyret fra første stund, særlig med forsikringer som sikrer at man får erstatning om noe skjer. Om du trenger en slik forsikring eller ikke kommer altså an på din økonomiske situasjon – men husk at det kan fort bli kostnadsfult om dyret blir sykt eller lignende.